پنجشنبه، شهریور ۱۵، ۱۳۸۶

رفسنجانی وبازهم دورباطل

نشستن هاشمی رفسنجانی برکرسی ریاست مجلس خبرگان که درداخل وخارج کشورازآن به باز آمدن وی به عرصه سیاست تعبیرشد طبق روال دوره های گذشته توام گردید با موج تبلیغی طرفدارانش مبنی بر اینکه عرصه سیاست با فردی پراگماتیسم و میانه رو مواجه خواهد شد. این موج تبلیغاتی ازمردمی که 2 سال قبل به خاطردوری جستن ازرفسنجانی(این عنصر ممتازحکومت اسلامی) به عنصرناشناخته حکومت چون احمدی نژاد پناه برده بودند، اکنون می خواهد به خاطر برائت از احمدی نژاد باردیگربه همان عنصرحکومت یعنی رفسنجانی پناه ببرند! استدلال این گروه آن است که احمدی نژاد هم ازنظررفتاروشخصیت وهم ازنظررویکرد های سیاسی درسطح نازلتری ازرفسنجانی است. این گروه برآن است که اگراحمدی نژاد با شعارهای افراطی ، زنگار گرفته وغیرمنعطف ایدئولوژیک و رویکردهای غیرعقلانی و کارشناسی نشده سیستم اقتصادی ، اداری ، سیاسی ، علمی وفرهنگی کشوررا به ورطه نابودی سوق داده است و اگرفشارحکومت برمردم دراین دوران به مرزغیرقابل تحمل رسیده است اما رفسنجانی با نگاه معتدل تر وسعه صدر بیشترمشی نموده و اوضاع را برای مردم قابل تحمل ترخواهد نمود ونسبت به اصلاح ساختارها عقلانی تر برخورد خواهد کرد. آنها می گویند سیاست، بازی درمیدان محدود است وهرتقلا برای گسستن یا گستردن این میدان تنگ، رویکردی خیال پردازانه ودورشدن ازواقعیات موجود است.
پرسش نخست اینجاست آیا عنصری به نام مردم دراین میدان سیاست جایگاهی دارد یا خیر؟ اگرخیرتحلیل شما از30 تیر1330- 22 بهمن 57 و2 خرداد 76 چیست ؟ و اگرپاسخ مثبت است وبه جز مهره هایی که حکومت درصفحه سیاست عرضه می کند عنصردیگری هم به نام مردم می توانند منشاء اثر باشند پس نقش آنها درتحلیل شما کجاست؟ آیا مردم فقط مقید به انتخاب بین بد وبدترند؟ یا قادرند میدان وقواعد بازی را هم تغییردهند؟
احمدی نژاد در کارنامه دو ساله خود آماربالای اعدام ها راثبت کرده است. آمارتعطیلی انجمن های دانشجویی وممانعت ازفعالیت های حزبی و رکود فعالیت های آزاد سیاسی ومطبوعاتی را درمقیاسی اسف انگیزثبت کرده است. آمارتورم ، بیکاری وگسترش خط فقر وفرارسرمایه های مادی وانسانی را به میزان بالایی ثبت کرده است. اما آیا اینها کافی است تا آنچه دردوران گذشته رخ داد راازخاطرببریم وبه کسانی بازگردیم که درعهد نشستن آنان بر توسن قدرت فجایعی مشابه یا بزرگترنیزرخ نمود. بزرگترین قتل عام زندانیان سیاسی درکارنامه چه دوره ای ثبت شد؟ بازداشت وآزارگسترده ی نویسندگان وبرهه ی حاکمیت سعید امامی درچه دوره ای ثبت شد؟ فاجعه فراموش نشدنی حمله به کوی دانشگاه تهران درکدام دوره ثبت شد؟ توقیف فله ای دهها نشریه وممانعت ازمجلس برای اعمال حق قانونی اش درکدام دوره ثبت شد؟ اشتباه نشود فعلاً بحث نقش دولت های وقت دربوجود آمدن این وقایع مورد نظرنیست بلکه مساله یاد آوری کسانی است که مدعی اند دردوره حضورعناصربه اصطلاح آنان عملگرا ، اصلاح طلب و معتدل حکومتی بهشت موعودی برقرار می شود که دیگرمردم رنج وعذابی راشاهد نخواهند بود.
آنهایی که ازامروزشیپورهای تبلیغاتی شان را ازصندوق ها درآورده و سعی می کنند برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آینده آنرا جلا بخشند تا با صدای هرچه گوشخراش تر در آن بدمند که ای مردم به این و آن جناح رای دهید و به این ترتیب یک بار دیگر مردم رابا پای خودشان به یک دوره فلاکت دیگر سوق دهند ، به این پرسش پاسخ گویند: ما فرض می کنیم اتفاقاتی که دردودهه قبل رخ داد مایه تاثربرخی ازاین اشخاص حکومتی است، اما اکنون وقتی که طبرزدی ها ، جاوید تهرانی ها، قصابان و منصوری و توکلی ها، رفیعی ها ، اسانلو ها و دهها و صدها مبارزبا نام یا گمنام درسراسرکشورمدام درمسیرزندان ودادگاه وآزاروفشاردست از مبارزه برنداشته اند. این شخصیت های مدعی اعتدال واقعگرایی واصلاح طلب اگردرصدد جبران گذشته اند، نه دردفاع ازآرمان های به حق این مبارزان بلکه برای دفاع ازحقوق شهروندی آنان آیا کلمه ای برزبان جاری ساخته اند؟آیا توانسته اند بیگناهی را ازچوبه داربه زندگی بازگردانند؟ آیا دربرابرآزارزنان درخیابانها اقدامی کرده اند؟ آیا می پذیرند آزادی کلیه زندانیان سیاسی را جزوبرنامه ها و شعارهای خود قراردهند.آیا حاضرند اقدام عملی برای رفع توقیف نشریات وسانسورجراید انجام دهند.آیا حاضرند به کلیه احزاب سیاسی اعم ازمنتقد یا مخالف حکومت اجازه فعالیت آزاد دهند؟ آیا حاضرند نهادها غیرقانونی را منحل کنند و نهاد های انتصابی را برچینند؟
وقتی فردی چون رفسنجانی درنخستین روزریاست برمجلس خبرگان می گوید مشروعیت حکومت درگروولایت فقیه می باشد. آیا با صدای آشکاراعلا م نمی کند که برای مردم هیچ نقش وجایگاهی قایل نیست؟
برخی براین باورند که ازآنجا که یکدست شدن حکومت فشارها رابرجامعه فزونترخواهد کرد پس بهتراست با حضوردرانتخابات وبرگزیدن جناح رقیب تضادها را بیشترکنیم تا امکان نفس کشیدن جامعه باشد اما صرف نظرازاین واقعیت که درچه حالت مردمی که درروزمرگی های خود فرورفته اند می توانند تلخی حاکمیت استبدادی را بهتردرک نموده و به فکر چاره افتند براین فاکت نمی توان چشم فروبست که تضاد های جناح ها درعین واقعی بودن محدود و محصوربه خط قرمزی است که اگرنقض شود تروخشک شان خواهند سوخت. این موضوعی نیست که آنها درنظرنگیرند بنابراین بهتراست به جای گرفتارشدن به دورباطل بازی درمیدان تنگ حاکمیت به شکستن قواعد بازی بیندیشیم.واقع گرایی آن است که بدانیم راهی جزتحول ساختاری برای نیل به دمکراسی وآزادی نیست. آنهایی که ازترس ازدست دادن سهم قدرت دراین دو سال مهرسکوت برلب زدند تا نظاره گر خاموش سرکوب، زندان وشکنجه فرزندان میهن باشند واکنون با شنیدن بوی قدرت به تلاطم افتاده اند ثمری برای جنبش مردمی نخواهند داشت. پس تحول گرایان را دریابیم وازهرفرصتی برای تقویت آن بهره جوییم. ماه مهر نمادی از دوران شروع تلاش هاست. بدون شک فعالانی که کارزارهمبستگی مهر را تدارک دیده اند چشم امید به این مسیردوخته اند. نیروها ی تحول گرا نیازمند همگرایی بیش از پیش می باشند. کارزارهمبستگی مهرمی تواند یکی ازاین فرصتها باشد.آنرا دریابیم.

4 نظر:

Blogger Iranian Political Prisoners Association - انجمن زندانیان سیاسی...

سلام مسعود جان
من با شما موافق هستم که راه سومی هم وجود دارد. اما مدعیان اصلاح گرایی، به همان دلایل قبلی که بیان کرده بودند، مانند احتمال به آشوب کشیده شده کشور و ...، نمی خواهند از پشتوانه ی مردم برای برچیدن استبداد استفاده کنند.

سلامت باشی
کیانوش

۱۲:۳۷ بعدازظهر  
Blogger Unknown...

خسته نباشید
و از مقاله زیبا و پر بار و قابل تامل شما تشکر میکنم

۳:۲۲ بعدازظهر  
Anonymous ناشناس...

با درود . به گمان من ، رفسنجانی هیچ زمان در دوره حکومت اسلامی از صحنه سیاست ایران دور نبوده است و شاید بتوان گفت در پشت و روی صحنه سیاست داخلی و خارجی ایران همیشه نقش داشته است . این صحنه چه بطور شفاف و چه به شکل ناپیدا ،صفحه شطرنجی را تداعی می کند که مهره های آن در شرایط خاص ، نقش خود را ایفا کرده و پیشروی یا عقب نشینی می کنند . احمدی نژاد نیز حکم سربازی را دارد که می تواند وزیر را زنده کند و در این میان " مردم " تبدیل به تماشا چیانی شده اند که گاه هورا کشان و گاه در حیرت ، سکوت و تحمل بسر می برند . دل بستن به هر کدام از مهره های این حکومت ، تنها عمر آنان را طولانی تر و در طی فراز و نشیب های بعدی دگر بار شاهد دستگیری ها ، زندان ها ، شکنجه ها ، اعدام ها ... و اعمال قرون وسطائی خواهیم بود . راه سوم ، به باور من ، تنها و تنها ، یکپارچگی مردم به جان آمده حول محور شعار رفراندوم آزاد است و البته ، اگر جان و توان انقلاب را در خود نمی بینند . بدون تردید ، این حکومت در تمامیت خود ، باید برود ! پاینده باشید و سپاس از شما

۸:۱۳ بعدازظهر  
Anonymous ناشناس...

درود سلامتی عزیز
نیروهای رفرمیست سالها قبل با معرفت به اینکه سقف شعارها و خواستهایی که نمایندگی میکنند حتی کف مطالبات مردم نیز نیست همواره از به صحنه آمدن نیروهای میدانی -مردمی در هراس بوده اندو این یعنی در چنین شرایطی هرگز نمیتوان اصلاح طلبان راهمپیمان و همراه مردم تصورنمودنهال جنبش دمکراسی خواهی مردم همواره دو جریان اصلاح طلب و اقتدارگرا را در مقابل خود خواهد دید
قربانت
حنیف کراگری

۴:۰۲ بعدازظهر  

ارسال یک نظر

نوشته شده >>